Harjoittelija yritykselle

Opiskelijan kouluttaminen työpaikalla aidoissa työtehtävissä on osa laadukasta ja nykyaikaista ammatillista koulutusta. Koulutussopimus on yksi työpaikalla järjestettävän koulutuksen muoto oppisopimuksen rinnalla. Se on tavoitteellista ja ohjattua ammattiin oppimista, missä opiskelija hankkii osan tutkintoon kuuluvasta osaamisesta.

Koulutussopimukseen perustuvassa koulutuksessa opiskelija ei ole työsuhteessa koulutusopimustyöpaikkaan, eikä hänelle makseta palkkaa. Työpaikalla on nimetty työpaikkaohjaaja, joka auttaa ja neuvoo työpaikan sääntöihin sekä eri työtehtäviin liittyvissä asioissa. Hän myös arvioi osaamista.

Keuda sopii kirjallisesti työpaikan edustajan kanssa opiskelijan osaamisen hankkimisesta työpaikalla sekä näyttöjen järjestämisestä. Koulutussopimuksen liitteeksi tulee opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) osa. Siinä tarkennetaan mm. mihin tutkinnon osiin ja ammattitaitovaatimuksiin osaamista hankitaan ja missä työtehtävissä sekä miltä osin näyttöjä on mahdollista suorittaa.

Työantajan on myös mahdollista osallistua uusien osaajien kouluttamiseen oppisopimuksella, jolloin opiskelija on työsuhteessa.

This site is registered on wpml.org as a development site.