Vaihtoehtoja ennen ammatillista tutkintoa

Aikuisten perusopetus 

Aikuisten perusopetuksen tavoitteena on saavuttaa perusopetuksen oppimäärä. Se sopii henkilöille, joilla jokin näistä edellytyksistä täyttyy:

  • on vähintään 17-vuotias tai täyttää 17 vuoden loppuun mennessä
  • perusopetuksen päättötodistus kotimaasta tai Suomesta puuttuu
  • ei ole lukio- tai ammattiopinnoista todistusta kotimaasta.

Luova opistovuosi oppivelvollisille

Pekka Halosen akatemian kansanopiston tarjoama opistovuosi oppivelvollisille on uusi nivelvaiheen koulutus, jota tarjotaan oppivelvollisuuden laajentumisen myötä. Oppivelvollisille suunnatun kansanopistokoulutuksen tavoitteena on vahvistaa nuoren opiskelutaitoja ja valmiuksia jatkaa toisen asteen koulutukseen sekä tukea nuorta elämän suunnittelussa. Nuoria kannustetaan soveltamaan oppimaansa ongelmien ratkaisemiseen ja kokeilemaan erilaisia luovia menetelmiä.

VALMA Arjentaitoja vahvistava polku

VALMA-koulutuksen tavoitteena on opiskelutaitojen ja arjen taitojen vahvistaminen. Koulutuksen aikana opiskelija saa tukea ja ohjausta ammatinvalinnassa sekä jatko-opiskelupaikan suunnittelussa. Opinnoissa voi korottaa peruskoulun arvosanoja. Yhtenä tavoitteena on tutustua työelämään.

VALMA-koulutus on tarkoitettu

  • peruskoulun päättäneille nuorille
  • ammatillisen perustutkinnon tai lukion keskeyttäneille nuorille
  • aikuisille, jotka ovat vailla toisen asteen tutkintoa.

Perusopetuksen lisäopetus eli kymppiluokka

Perusopetuksen lisäopetuksen tavoitteena on tarjota opiskelijalle mahdollisuutta korottaa perusopetuksen arvosanoja. Jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus saada henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa opintojensa suunnittelussa ja suorittamisessa, jatko-opintojen valinnassa sekä uran ja elämän suunnittelussa.

Perusopetuksen lisäopetus on ensisijaisesti tarkoitettu samana tai edellisenä vuonna perusopetuksen päättötodistuksen saaneille nuorille, jotka eivät ole päässeet pyrkimäänsä jatkokoulutuspaikkaan.

Aikuisten perusopetus Opistovuosi oppivelvollisille VALMA-koulutus Perusopetuksen lisäopetus

Kysy lisää!

Keudan Hakeutumispalvelut

09 2738 3700

hakeutumispalvelut@keuda2021.dev.tammidigital.fi

Jaa sivu

Tulosta sivu
This site is registered on wpml.org as a development site.