Työllistymisen tueksi

Työvoimakoulutukset

Työvoimakoulutuksen tavoitteena on parantaa ammattitaitoa ja työllistymismahdollisuuksia tai parantaa valmiuksia toimia yrittäjänä.

Työvoimakoulutusta järjestetään aloille, joilla on työvoimatarpeita. Ammatillisessa työvoimakoulutuksessa suoritetaan usein esimerkiksi tutkinnon osia. Lisäksi tarjolla voi olla jatko- tai täydennyskoulutusta eri aloille. Työvoimakoulutus voi olla myös uraohjaus- ja työnhakuvalmennusta, jossa on mahdollisuus tutustua eri aloihin ja saada ohjausta ja tukea omaan työnhakuun.

Selaa koulutustarjonnassamme olevia työvoimakoulutuksia. Valitse hakusuodattimeen koulutustyypiksi Työvoimakoulutus.

Startti ammattiin

Startti ammattiin on työvoimakoulutus, jonka kohderyhmänä ovat alle 30-vuotiaat työnhakijat, jotka etsivät omaa alaa, eivätkä ole suorittaneet toisen asteen tutkintoa. Koulutuksen tavoitteena vahvistaa valmiuksia toisen asteen tutkinnon suorittamiseen tai työllistymiseen.

Koulutus sopii henkilöille, jotka

  • tarvitsevat ohjausta ja tukea oman koulutus- ja työuransa suunnitteluun
  • tarvitsevat vahvistusta alavalintaan tutustumalla eri aloihin joko oppilaitoksessa tai työelämän ympäristöissä.

Omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella

Työvoimakoulutuksen lisäksi työttömällä työnhakijalla on muitakin mahdollisuuksia opiskella työttömyysetuudella. Keudan ammatillisen koulutuksen tarjonta on monipuolinen, joten meiltä löytyy monia erilaisia opiskelupolkuja ammatillisen osaamisen kehittämiseksi. Omaehtoisista opinnoista tulee aina ensin sopia TE-palveluiden kanssa. Taloudellisen toimeentulon selvittämiseksi on tärkeää, että olet yhteydessä kuntakokeilukunnassa omavalmentajaan ja muissa kunnissa TE-toimistoon.

Koulutuskokeilu

Koulutuskokeilu on 5–10 päivän kestoinen palvelu, jonka aikana voit tutustua tietyn alan opiskeluun ja alan työllistymisvaihtoehtoihin oppilaitoksessa. Kokeilu soveltuu hyvin tilanteisiin, joissa haluat tutustua alaan ja sen vaatimuksiin tarkemmin ennen opiskelemaan hakeutumista.

Koulutuskokeiluun haetaan sen jälkeen, kun on saanut lähetteen TE-toimistosta, KELAsta tai muulta maksavalta taholta.

Keudaan haku tapahtuu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen hakeutumispalvelut@keuda2021.dev.tammidigital.fi. Koulutuskokeilun hinta on 100 euroa/päivä, joka sisältää kokeiluohjelman, lounaan sekä kirjallisen palautteen. Erilliskustanteisena on mahdollista sopia myös lukitestauksesta ja matematiikan testistä.

Hankitun osaamisen hyödyntäminen opinnoissa

Kaikki olemassa oleva osaaminen pyritään tunnistamaan ja mahdollisuuksien mukaan tunnustamaan osaksi opintoja. Hankit vain tutkinnon tai tutkinnon osan edellyttämää puuttuvaa osaamista.

Startti ammattiin – alle 30-vuotiaille nuorille TE-palvelut: omaehtoinen opiskelu Aiemmin hankitun osaamisen hyödyntäminen opinnoissa

Kysy lisää!

Keudan Hakeutumispalvelut

09 2738 3700

hakeutumispalvelut@keuda2021.dev.tammidigital.fi

Jaa sivu

Tulosta sivu
This site is registered on wpml.org as a development site.