Näin haet opiskelemaan jatkuvassa haussa

Suurimpaan osaan Keudan koulutuksista on jatkuva haku. Jatkuvassa haussa voit hakea opiskelemaan joustavasti ympäri vuoden. Koulutuksen sivuille on merkitty hakuaika, mikäli kyseinen koulutus ei ole jatkuvassa haussa. Keudan koulutukset löydät koulutukset-sivulta.

Toinen hakuväylä Keudaan on kevään yhteishaku, joka on suunnattu peruskoulun päättäville.

Hakulomake löytyy tutkinnon sivulta

Hakulomakkeet löytyvät jokaisen tutkinnon sivulta. Täytä hakulomake siihen tutkintoon, josta olet ensisijaisesti kiinnostunut. Hakukohdetta on mahdollista vaihtaa olemalla yhteydessä Hakeutumispalveluihin. Käsittelemme vain yhtä hakemusta kerrallaan.

Liitä hakemukseesi seuraavat todistukset:

  • perusopetuksen päättötodistus, jos sinulla ei ole sen jälkeistä tutkintoa
  • toisen asteen koulutuksen todistus (ammatillinen perustutkinto sekä opintosuoritusote tai lukion päättötodistus)
  • työtodistukset oman harkinnan mukaan (esim. alakohtaiset).

Jos toimitat todistukset täyttäessäsi hakulomakkeen, sinun ei tarvitse lähettää niitä uudelleen, jos saat kutsun ohjauspäivän haastatteluun.

Perustutkinnon hakijat kutsutaan ohjauspäivän haastatteluun

Hakiessasi opiskelemaan perustutkintoon tai perustutkinnon osaan, sinut kutsutaan kuukausittain järjestettävään ohjauspäivän haastatteluun. Opettaja haastattelee sinut ja saat lisätietoa koulutuksesta ja opintojen aloituksesta. Saat kutsun ohjauspäivän haastatteluun sähköpostitse.

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnon hakijat haastatellaan kahden viikon sisällä

Hakiessasi opiskelemaan ammatti- tai erikoisammattitutkintoon tai tutkinnon osaan, alan opettaja ottaa yhteyttä sinuun kahden viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä. Opettaja haastattelee sinut ja varmistaa, että tutkintokohtaiset edellytykset täyttyvät. Samalla saat lisätietoa koulutuksesta ja opintojen aloituksesta. Kanssasi sovitaan aika opintojen henkilökohtaistamista varten. Hakeutumispalvelut lähettää sinulle viestin siitä, kuka opettaja haastattelee sinut.

Tutkinnon osaan haetaan tutkinnon hakulomakkeella

Hakiessasi suorittamaan yksittäistä tutkinnon osaa, täytä sen tutkinnon hakulomake, johon tutkinnon osa kuuluu. Kirjoita tutkinnon osan nimi hakulomakkeen lisätietoihin. Osa tutkinnon osista on tarjolla valmiina opintokokonaisuuksinaan. Niihin haetaan suoraan koulutuksen sivuilta löytyvällä hakulomakkeella.

Oppisopimukseen hakeutuminen edellyttää alan työpaikkaa

Ennen kuin täytät hakemuksen, varmista työnantajan halukkuus solmia oppisopimus. Kun täytät hakulomaketta, klikkaa kiinnostuksesi oppisopimukseen ja täytä avautuvat työnantajan ja yhteyshenkilön tiedot. Lisäksi vastaa oppisopimusta koskevaan kysymykseen lomakkeen lopulla kysymyksiä-kohdassa. Alan opettaja ottaa yhteyttä sinuun ja työnantajaasi kahden viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä. Opettaja haastattelee sinut ja saat lisätietoa koulutuksesta ja opintojen aloituksesta. Hakeutumispalvelut lähettää sinulle viestin siitä, kuka opettaja haastattelee sinut.

Hakijat joiden äidinkieli ei ole suomi kutsutaan osaamiskartoitukseen

Jos äidinkielesi ei ole suomi, eikä sinulla ole ajantasaista todistusta suomen kielen kielitaidosta, sinut ohjataan ensin osaamiskartoitukseen. Kun kartoituksen perusteella arvioidaan, että sinulla on riittävät opiskeluvalmiudet, saat kutsun ohjauspäivään. Jos sinulla on todistus kielitaidostasi, kannattaa se liittää mukaan hakulomakkeeseen.

Hakeutumispalvelut neuvoo

Jos sinulla herää kysymyksiä hakeutumiseen liittyen, voit olla yhteydessä Hakeutumispalveluihin puhelimitse, sähköpostitse tai chatin kautta.

Chat Hakijalle
ma – to klo 9 – 15
pe klo 9 – 14.45

Kysy lisää!

Keudan Hakeutumispalvelut

09 2738 3700

hakeutumispalvelut@keuda2021.dev.tammidigital.fi

This site is registered on wpml.org as a development site.